Sprawdziliśmy 626 lokali gastronomicznych – w 75 proc. stwierdziliśmy nieprawidłowości. Najwięcej dotyczyło uwidaczniania cen: braku cennika i ilości potrawy lub napoju. Stwierdziliśmy też nierzetelną obsługę – porcje były za małe lub użyto innego składnika niż zadeklarowany w menu.
W barze, knajpie, restauracji – kontrola Inspekcji Handlowej

- Strona główna
- Prawo
- W barze, knajpie, restauracji – kontrola Inspekcji Handlowej
Powiązane
Nowy przewodniczący Rady Programowej Insurance Forum
1 godzina temu
Koniunktura konsumencka - czerwiec 2025 r.
3 godzin temu
Polecane
Oszukali ojca Krzysztofa Olewnika. Usłyszeli wyroki
55 minut temu
Nawrocki pojedzie do Kijowa? Wymowna deklaracja Czarnka
1 godzina temu
Laury dla kancelarii CMS
1 godzina temu
Rozwalenie TD największym osiągnięciem Polski 2050 oraz PSL
1 godzina temu
Próba kradzieży auta przed domem premiera Forda
1 godzina temu